TAM OTOMATİK TESİS YIKAMA HATLARI

TAM OTOMATİK TESİS YIKAMA HATLARI

Tam otomatik tesis yıkama hatları (Püskürtme hatları), kimyasal püskürtme yöntemi kullanılarak yapılmaktadır. Borular içerisinde basınç altında dolaşan kimyasal madde ile malzeme yüzeyini nozullarla tarar. Ve yağdan arındırarak ve konveyör üzerinde asılı kalan parçaları, korozyona karşı  dayanıklı hale getirmek istediğiniz yere monte edilir.

 Pnömatik tabanca kullanılarak malzemeye uygulanan taze boya ile çalışma ortamını ve ilgili personeli rahatsız etmeden çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu tür boya kabinlerinde  boyama işlemi manuel olarak yapılabildiği gibi otomatik boyama işlemleri için  sistemler oluşturmak da mümkündür.

 Tam otomatik tesis yıkama hatları; İstenilen tuz direncine bağlı olarak, püskürtme hattındaki banyoların sırası, ön arıtma tedarikçisinin tavsiyelerine göre  belirlenir. ,

Proses tankları, ring borular, pompalar, sıcak su eşanjörleri; (varsa) geri kazanım tankları, tünel donanımları, ekipmanları ve diğer ürünler, kalitesi kimyasal içeriğine göre belirlenen  paslanmaz çelikten üretilmektedir. Kimyasal arıtma tankları  argon kaynağı ile birbirine bağlanır. Tüneli oluşturan paneller kaynak veya vida kullanılmadan monte ediliyor ve kimyasallara dayanıklı dolgu macunu ile yapıştırılıyor. Gerektiğinde malzeme yüzeyinde kalan kimyasal sıvıyı bir önceki işleme tankına yönlendirmek ve malzeme püskürtme borusundan çıktığında kurutma fırını üzerindeki ısı yükünü  azaltmak için malzeme püskürtme kanalı çıkışına hava jeti eklenebilmektedir.

 Günümüzde seri üretim yapan ve ürettiği ürünlerin kalitesini artırmak, kullanım ömrünü uzatmak, dış ortamın etkisinden korumak ve boya öncesinde yüzeyini tam olarak hazırlamak isteyenler sprey hatlarına ihtiyaç duymaktadır.

 Püskürtme hatları tam otomatik olarak çalışır. Bazı Proses banyoları ısıtma gerektirir. Isıtmalı banyolar belirli sıcaklık sınırlarına uymalıdır. Bu çalışma, sistemde sıcak su kazanı varsa; plakalı eşanjörler kullanılarak yapılabilir. Sıcak su kazanı yoksa, proses banyosuna monte edilen bir termoblok kullanılarak proses ısıtması yapılabilir. Bu ısıtma doğalgaz, LPG, LNG, metan gibi yakıtlarla yapılabilmektedir. Tank içerisine konulan ısı bloğu bazen yüzeyindeki kirlenme nedeniyle verim kaybı gösterebilir ve temizlenmesi gerekir. Bu temizlik sayesinde bu ısı bloğu uzun süre kullanılabilir. PLC kontrollü sistemlerde bu mümkün olmakla birlikte bu işlemin sıcak su kazanı ile yapılması daha mantıklıdır.

Whatsapp
Ercan Makine
Ercan Makine
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?